Ajankohtaista

  

 • Mediassa

  Kauppalehti 18.9.2019 - Lue artikkeli

  Uimapukukierros ei enää riitä, nyt missejä opetetaan sijoittamaan – ”Opettelimme korkoa korolle -ilmiötä”

  Parhaillaan käynnissä oleva Miss Suomi -kiertue koukkaa ensi tiistaina Helsingin pörssitalolle. Missifinalistit vierailevat silloin Naisten Oman Pörssiklubin vieraina. Missit ovat saaneet myös oppia sijoittamisen maailmaan.

  Pörssitalolle missifinalistit kutsui vieraaksi Naisten Oman Pörssiklubin kaksi vuotta sitten perustanut sijoittaja ja sijoitusasiantuntija Marja-Leena Haapanen. Idea syntyi hänen antaessaan missikandidaateille kesällä koulutusta osakesijoittamisessa.

  Taustalla on missikisat järjestävän Finnartist Oy:n pyrkimys kasvattaa nuorten naisten osaamista ja auttaa heitä hallitsemaan omaa talouttaan missivuoden aikana ja sen jälkeenkin.

  ”Kävimme sijoituskoulutuksessa läpi sijoittamisen alkeet sekä tuottomahdollisuudet, esimerkiksi korkoa korolle -ilmiön, vastuullisen sijoittamisen ja verotuksen”, Marja-Leena Haapanen kertoo missifinalisteille antamastaan koulutuksesta.

  Tämän lisäksi hän kertoo opettaneensa missikandidaateille, kuinka hallinnoida omaa varallisuuttaan itsenäisesti, ja mitä papereita laatia avioliiton ja avioeron varalta. Missit saivat oppia myös siitä, miten säilyttää varallisuutensa kriiseissä.

  Sijoitus- ja oman talouden koulutus on osa uutta misseyttä. Pelkkä uimapukukierros ei enää riitä.
  Oppia missirahojen sijoittamiseen Finnartist Oy:n toimitusjohtaja, missiemoksi tituleerattu Sunneva Kantola on kehittänyt misseille suunnattavan akatemian yhdessä Jaana Villasen kanssa. Villanen tunnetaan liike-elämän konsulttina ja johtajuusaiheisista kirjoistaan.

  Kantolan perustaman More than Beauty Academyn tavoitteena on vahvistaa naisten itsetuntemusta ja osaamista ja ymmärrystä eri alojen mahdollisuuksista, muun muassa osakesäästämisestä.
  Misseille jaetaan oppia esimerkiksi siitä, miten hallita omaa talouttaan ja sijoittaa missivuoden aikana kertyvät, mahdollisesti isotkin ansiot järkevästi.

  Haapanen perusti Naisten Oman Pörssiklubin, kun perinteinen Helsingin pörssiklubi aiheutti kuohuntaa hyväksymällä jäseniksi vain miehiä. Sittemmin Helsingin pörssiklubi muutti julkisen kohun jälkeen sääntöjään, ja hyväksyi ensimmäiset naisjäsenensä tämän vuoden alussa.

  Missifinalistit pääsevät ensi tiistaina tutustumaan Naisten pörssiklubilla myös kiuasvalmistaja Harviaan sijoituskohteena. Klubin vieraana on myös Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju.

   

  Marja-Leena Haapanen

  https://www.arvopaperi.fi/uutiset/marja-leena-haapanen-perusti-naisten-porssiklubin-ei-minua-ollenkaan-vaivannut-se-etten-paassyt-miesten-klubille/bcfbc0ff-10a3-4669-b24c-863148dec44a

    Takaisin
 •   Arkisto

Naisten oma pörssiklubi jäsenhakemus

Hae jäseneksi täyttämällä ja lähettämällä alla oleva hakemus!

 

Jäseneksi voi hakea sijoittamisesta kiinnostunut naishenkilö. Ehtona kuitenkin on, ettet ole mukana kilpailevassa toiminnassa tai vastaavan muun yhteisön aktiivinen jäsen.

Jäsenhakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Jäsenyys on henkilö- tai yrityskohtainen.

© 2020 – Kaikki oikeudet pidätetään