VMC

Klubitoiminta

Naisten oma pörssiklubi

– Vihdoinkin suomessa!

Klubi-illoissa keskustelemme luottamuksellisesti sijoittamisesta ja perehdymme sijoittamisen supermielenkiintoiseen maailmaan samanhenkisessä seurassa.

Naisten Omassa Pörssiklubissa liityt yhteisöön, jolla on yhteisenä intohimona paitsi sijoittaminen, myös yhdessä viihtyminen. Verkosto, joka järjestää retkiä, sijoitus- ja kulttuuritapahtumia, luentoja, NoppiOppi -sijoitusohjauksia ja yritysvierailuja, sekä pelaa golfia ja Mah Jongia. Aitoa klubimeininkiä siis!

Klubi-iltoina kokoonnumme Helsingin Suomalaisella Klubilla ja jokaisena kymmenenä iltana nautimme yhdessä kolmen ruokalajin illallisen – elämässä pitää olla luksustakin!

 

Ajankohtaista

  

NoppiOppi

Haluaisitko oppia osakesijoittamisen saloja? NoppiOppi perehdyttää sinut osakesijoittamisen taustoihin, strategiaan, toimialoihin, yritysten analysointiin ja onnistuneen osakesijoittamisen aloittamiseen.

 

Ilmoittaudu mukaan

Blogi

 • NOP Ladien blogi

  Koko elämä on korkoa korolle.
  Rakenna vaurautta ja hyvinvointia jokaisella päätökselläsi

   

  Tervetuloa NOP Ladien Blogin pariin.

  Tänään haluan kirjoittaa Teille  voimakkaasta ilmiöstä, joka koskettaa jokaista elämän osa-aluetta: korkoa korolle -periaatteesta. Tämä periaate, jonka me ehkä tunnemme yleisesti taloudessa sijoittamisen yhteydessä, ulottuu mielestäni kuitenkin paljon laajemmalle – se kätkee sisäänsä elämäntavat, raha-asiat, sijoittamisen ja ihmissuhteet.

   

  Elämäntavat

  Korkoa korolle -periaate alkaa päivittäisistä elämäntavoistamme. Jokainen pieni päätös, jonka teemme terveytemme, oppimisemme tai ammatillisen kehityksemme hyväksi, voi tuottaa valtavia hyötyjä pitkällä aikavälillä. Pienet päivittäiset valinnat, kuten liikunnan harrastaminen, terveellisen ruokavalion ylläpitäminen ja itsensä kehittäminen, voivat kasvaa merkittäviksi voimavaroiksi tulevaisuudessa. Huonot valinnat sen sijaan voivat johtaa terveysongelmiin, taloudellisiin vaikeuksiin ja henkisiin taakkoihin. Aikoinaan en panostanut tähän vaan pullistuin päivä päivältä ja kuntoni huononi niin, että olin monella tapaa vaivainen. Lopulta kyllästyin ja nyt olen 32 kiloa hoikempi ja elämäni kunnossa niin fyysisesti kuin henkisesti!

   

  Raha-asiat ja sijoittaminen

  Korkoa korolle -periaate on yksi voimakkaimmista työkaluista, mitä voimme käyttää taloudellisen vaurauden rakentamiseen. Sijoittaminen, oli se sitten osakkeisiin, kiinteistöihin tai omaan osaamiseen, antaa meille mahdollisuuden kasvattaa varallisuutta ajan myötä. Jokainen säästetty euro ja jokainen sijoituspäätös voi tuottaa korkoa korolle, jolloin rahamme työskentelevät puolestamme ja kasvattavat omaisuuttamme. Kuitenkin, jos teemme huonoja sijoituspäätöksiä tai emme hallitse talouttamme vastuullisesti, voimme joutua velkakierteeseen tai menettää säästöjämme.

  Kysymys: ”mihin minulla on tässä elämänvaiheessa varaa ja halua panostaa?”, kannattaa kysyä silloin tällöin itseltään.

   

  Ihmissuhteet ja niihin panostaminen

  Korkoa korolle -periaate pätee myös ihmissuhteisiin. Panostaminen rakentaviin ihmissuhteisiin, olivat ne sitten ystävyyssuhteita, perhesiteitä tai työyhteisöjä, voi tuottaa valtavia hyötyjä elämän eri osa-alueilla. Tuki ja kannustus läheisiltä voivat antaa meille voimaa ja motivaatiota saavuttaa omia tavoitteitamme, ja vastavuoroisesti voimme tarjota tukea ja apua toisille. Toisaalta, jos emme panosta ihmissuhteisiin tai toimimme epäeettisesti, voimme menettää läheistemme luottamuksen ja tuen.

  Halu tulla toimeen ja ymmärtää erilaisia personallisuuksia, on taito jota voi kehittää ja joka todella rikastuttaa elämää. Nautin intensiivisistä keskusteluista erilaisten tyyppien kanssa myös NoPissa. On ihanaa, kun emme aina ole kaikesta samaa mieltä ja innostuneesti perustelemme kantojamme.

  Kuten näemme, korkoa korolle -periaate on voimakas voima, joka läpäisee jokaisen elämän osa-alueen. Jokainen päätös, jonka teemme tänään, voi vaikuttaa merkittävästi tulevaisuuteemme. Olkoon tämä muistutus siitä, että jokainen valinta, oli se sitten pieni tai suuri, voi olla askel kohti vaurautta ja hyvinvointia. Aloitetaan rakentamaan parempaa tulevaisuutta jo tänään! 

   

  Esittely blogin kirjoittajasta

  Blogin kirjoittaja on TIR, vajaan vuoden ikäinen aloitteleva NoPpilainen, joka tunnetaan Humanenergy oy:n  yrittäjänä, kouluttajana, energisoijana, liike-elämän super chargerina, tietokirjailijana, lukutoukkana, Crossfit-harrastajana, intohimoisena opiskelijana, aktiivisena toimijana ja nykyään myös sijoittajana, joka lähtee pompusta liikkeelle. ”Jos sinulla on ongelma, johon ET halua ratkaisua, älä kerro sitä Tuijalle.”

    Takaisin
  35 kommenttia:
  Kaija Korpiaho-Haga    18:20:03 05.04.2024
  Kiitos, Tuija hyvistä pohdinnoista. Niin totta, että jokainen arkipäiväinenkin valinta elämässä on tärkeä. Ja ne valinnat kannattaa tehdä heti eikä sitku?
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    18:52:33 05.04.2024
  Ehdottomasti. Vierailuni pääsiäisenä Sardiniassa Nuoron maakunnassa, jossa on poikkeuksellisen paljon yli 100-vuotiaita terveitä ihmisiä todisti, että meillä on mahdollisuus tehdä hyviä valintoja, joilla saa lisää terveitä elinvuosia. Tehkäämme hyviä valintoja heti tänään.
  Vastaa kommenttiin:
  Merja    18:23:31 05.04.2024
  Hei Kivasti kirjoitettu juttu. Milloin siitä vauraudesta alkaa nauttimaan, kun pitää aina vain säästää. Tämä on hiukan sama kysymys kuin exit strategia osakkeissa. Tämä oli enemmänkin henkilökohtainen kommentti omasta näkövinkkelistä. Älä riko itseäsi crossfitissä. Olen sitä joskus kokeillut, mutta on liian rajua.
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    19:03:15 05.04.2024
  Kiitos Merja! Hyvä kommentti. Mielestäni kannattaa säästää ja kuitenkin nauttia elämästä sopivassa suhteessa. Rakastan luksustelua ja perustelen itseni hemmottelua sillä, että sijoitan itseeni. Tietysti välillä mietin, onko johonkin ihanaan elämykseen sijoittamisessa järkeä, mutta aina päätynyt siihen loppupulokseen että, milloinkas sitä eletään, jos ei nyt? Tavaroissa olen aliostaja eli shoppailen tavaraa vähän, mutta laadukkaita matkoja ja elämyksiä sitäkin enemmän. Rakastan myös juhlien järjestämistä ystäville ja sen hauskaa?. CrossFit on ollut rakas harrastus pian 11 vuotta, enkä ole vielä rikki mennyt?, jos ei muutamaa naarmua ja mustelmaa oteta lukuun. Välillä on rajua, mutta sopii mulle?.
  Vastaa kommenttiin:
  Auli    21:05:32 05.04.2024
  Hyvä ja tärkeä aihe, jonka viesti on, sinä voit vaikuttaa omaan elämääsi. Viime aikoina on uutisoitu siitä, miten hyvätuloiset ovat talousvaikeuksissa. Suuri syy on, etteivät tiedä, mihin raha menee. Taloustaito, ruokailutottumukset ja liikunta on asioita, jotka pitäisi oppia jo lapsena.
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    08:04:04 06.04.2024
  Kiitos kommentista Auli! taloustaidot ovat monella hukassa. Odotan kovasti Juntusen uutta kirjaa aiheesta. Rutiinit, pitkäjänteisyys ja tavat merkitsevät paljon kaikilla elän osa-alueilla. Jos kotoa saa hyvät eväät tähän se on ihan superhyvä juttu.
  Vastaa kommenttiin:
  Kirsi    21:52:46 05.04.2024
  Kiitos ajatuksia herättävästä kirjoituksesta. Erityisesti näinä yleisen negatiivisuuden ja alakulon aikoina on tärkeää aloittaa rakentamaan parempaa tulevaisuutta heti tänään, pienistä asioista kerryttäen. Ja itsestähän se alkaa.
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    08:09:49 06.04.2024
  Kiitos Kirsi! Pienistä askelista koostuu koko elämä. Toisaalta se on hyvin armollista, sillä yksi kerta tai päivä ei useinkaan kokonaisuudessa tuo tulosta tai tuhoa koko prosessissa. Korkoa korolle raksuttaa pitkällä aika välillä. Jos jättää rutiinin väliin kerran, se ei todennäköisesti merkkaa paljoa. Jos jätät rutiinin välistä kaksi kertaa, se on uusi rutiini. Eli ensimmäinen sääntö on Pysy polulla. Toinen sääntö on Äkkiä takaisin polulle kun poikkeat siltä :)
  Vastaa kommenttiin:
  Monika    09:26:53 06.04.2024
  Aivan loistava kirjoitus ? Me voidaan elää rikkaudessa ja menettää kaiken silmanräpäyksessä. Ainoa mikä meille jää on toeto ja osaaminen. Ja näillä asioilla me pystymme taas saavuttamaan sen mitä mentimme. Aluksi kaikki on vaikea, keskellä sekava ja lopuksi upeata.
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    09:38:12 06.04.2024
  Kiitos Monika! Hyvä analysointi ja niin totta! Moni antaa periksi alkumetreillä tai viimeistään sitten, kun on sekavaa:). Mutta kun jaksaa ja välillä nauttii myös siitä, mitä on jo nyt saanut aikaiseksi korkoa korolle palkitsee kyllä:)
  Vastaa kommenttiin:
  MaMi    10:28:05 06.04.2024
  Todella kiva ja osuva kirjoitus! Tykkäsin erityisesti siitä, että tuo korkoa korolle -ajattelutapa todella kantaa elämän muissakin valinnoissa! Ja ehkä eniten omassa hallinnassa on juuri tämä kaikki muu. Kiitos hyvästä energiasta!
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    11:23:32 06.04.2024
  Kiitos kommentista. Sijoittamisen ympärillä olevissa asioissa on monta lainalaisuutta, jotka yllättäen liittyvät myös muuhun elämään. Korkoa korolle on yksi parhaista. Lisäksi esim. oma pääoma, hajauttamisen tärkeys, kuuntele muita ja tee itse omat päätöksesi. Kun niitä pohtii vähän tarkemmin, saa hyviä yhtymäkohtia muuhun elämään.
  Vastaa kommenttiin:
  Maili    11:08:05 06.04.2024
  Hyvä kirjoitus ja täyttä totta. Harvoin tulee ajateltua korkoa korolle ilmiötä itsensä kehittämisenä, vaikka sitä se nimenomaan on, rahan lisäksi, mihin se yleensä liitetään. Minusta itsensä kehittäminen on tärkein sijoitus. Halu ja asenne oppia uutta, terve uteliaisuus ja omistajuuden ottaminen omista asioista vie eteenpäin. Muistetaan myös hemmotella itseämme. Hyvää kevättä kaikille.
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    11:26:39 06.04.2024
  Kiitos Maili! Oppimisen ja oivaltamisen tunne on ihan mahtava ja elinikäinen oppiminen on mukavaa. Siinä jos missä korkoa korolle ilmiö näkyy. Välillä saa myös osinkoja siihenkin pottiin. Hemmottelu on tärkeää ja osa myös palautumista ja palkkiota. Jokainen omalla tavallaan.
  Vastaa kommenttiin:
  SirpaL    11:14:08 06.04.2024
  Erittäin osuva kirjoitus! Niin usein näen omassa valmennustyössäni nopeiden pikavoittojen jatkuvaa etsintää oman hyvinvoinnin osalta: kysellään \"jotain uutta\" painonhallintaan (kun maltti pysyviin muutoksiin tutkitun tiedon pohjalta ei riitä ja halutaan jotain helppoa), kokeillaan karmivia \"elämä uusiksi\" -dieettejä ja kuureja (pysyvän onnistumisen todennäköisyys häviävän pieni), tai asetetaan onnistumiselle todella epärealistiset tavoitteet (esim -5kg/2vkoa) Onneksi oman varallisuutensa hoidossa monet meistä osaavat välttää nämä toimimattomat strategiat ? Korkoa korolle totisesti toimii!
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    11:34:47 06.04.2024
  Kiitos Sirpa! Voin vaan kuvitella, mitä kaikkia pikavoittoja sinulta toivotaan! Tuotos / panos-suhde toimii kunnon kohottamisessa, painonhallinnassa ja ihmissuhteiden hoidossa samaan tapaan kuin sijoittamisessa. Kilot eivät hetkessä karise, mutta eivät ne hetkessä tulekaan. Huono kunto ei hetkessä hyväksi muutu, mutta ei se ole huonoksi hetkessä tullutkaan. Onneksi alussa tuloksia tulee usein nopeammin. Siitä on joskus apua alun motivaatioon.Sitten täytyy jaksaa jatkaa, vaikka tulee tasaantumisen vaihe. Sen takia teidän ammattilaisten apu on monille tärkeä.
  Vastaa kommenttiin:
  Esa Juntunen    21:56:38 15.04.2024
  Hienosti kirjoitettu Tuija! Kuten vanha sanonta menee - kaikkialle on kävelymatka, jos sinulla vain on aikaa. Korkoa korolle ilmiöstä puhutaan usein vain sijoittamisen maailmaan sopivana, mutta se näkyy kaikilla tavoin kaikilla elämän osa-alueilla. \"Halu tulla toimeen ja ymmärtää erilaisia personallisuuksia\" on taito, jonka toimisi jokaisen ihmisen haluavan oppia - maailma olisi paljon parempi paikka siten.
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    06:51:50 16.04.2024
  Kiitos Esa! Tosiaan. Kävellen pääsee melkein minne vaan ja matka voi olla mahtava elämys, kun ehtii katsella maisemia. Erilaisten persoonallisuuksien ymmärtämisessä halu ymmärtää on ratkaiseva. Toivotaan sitä lisää maailmaamme. Kiitos vierailustamme taannoin NoPissa. Viisas sijoittaja-kirjasi on ollut kovassa käytössä ja innokkaasti odotan uutta kirjaasi.
  Vastaa kommenttiin:
  Eija H    09:04:58 16.04.2024
  Kyllä, hyvin kiteytetty, Tuija! Kun elämän korko nousee, aiheuttaa se positiivista pöhinää elämään monin tavoin ja heijastuu myös lähipiiriin, jonne sijoitusinnostus voi myös levitä. Välillä on elämässä nollakoron aika, eikä jaksa, mutta kun on kerran kokenut korkeat korot, on siihen helpompi taas pyrkiä. Sama toimii tietysti myös negatiiviseen suuntaan, valitettavasti. Paljon hallaa voi elämässä itselleen tehdä, eikä siitä kuopasta ole aina helppo nousta. Tarvitaan empatiaa ja kiltteyttä. ?The journey of a thousand miles begins with a single step.?
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    10:38:10 16.04.2024
  Kiitos Eija! Tuo elämän nollakorko oivallus on mainio. Elämän volatiliteetti on ihanaa silloin kun suunta on ylöspäin. Kun sijoitushorisontti on pitkä, pienet laskutkaan eivät haittaa.
  Vastaa kommenttiin:
  Jarmo Laine    09:18:23 16.04.2024
  Mahtava kirjoitus ja allekirjoitan kaiken niin sijoittajana, urheilijana ja liikunta-alan yrittäjänä. Olen nähnyt 10 vuoden valmentajauran aikana satojen ihmisten muutoksen hyvinvoinnista, kun henkilö on alkanut sijoittamaan omaan itseensä aluksi pienin askelin ja pikkuhiljaa annostusta kasvattamalla. Paras ja pysyvin muutos lähtee pienistä asioista, joista pystyy pitämään kiinni pitkällä aikavälillä, kuten korkoa korolle. Ja tässä moni tekee virheen niin sijoittamisessa kuin hyvinvoinnissa. Liian usein tavoitellaan kuuta taivaalta ja laitetaan kerralla uusiksi ruokavalio ja aletaan treenata kuin huippu-urheilija tai sijoitetaan kaikki rahat esimerkiksi yhteen osakkeeseen tai kryptokolikkoon pikavoiton toivossa. Kun tuloksia ei heti ala tulla, niin into laantuu kuukaudessa ja vanhat tavat palaavat samalla.
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    10:43:58 16.04.2024
  Superhyvä linkitys korkoa korolle ilmiöstä hyvinvointiin. Kukapa meistä ei joskus olisi toivonut kuuta taivaalta kunnon kohotuksessa tai sijoittamisessa? Pienillä pitkäaikaisilla askelilla sijoitukset tuottavat lopulta parhaiten.
  Vastaa kommenttiin:
  Auni    09:25:52 16.04.2024
  Ihanan positiivinen kirjoitus. Kannatan hyvää fyysistä ja henkistä olotilaa. Itseensä pitää ensin sijoittaa - siitä saa upeaa korkoa elämään. Hieno kirjoitus, Tuija??
  Vastaa kommenttiin:
  Auni    09:43:33 16.04.2024
  Hieno kirjoitus, Tuija!
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    10:46:56 16.04.2024
  Kiitos Auni! Takan lämmityksessä ja elämässä toimii sama filosofia. Laita takkaan ensin puita, niin sitten se antaa sinulle lämpöä. Et voi ensin vaatia tuloksia ja panostaa sitten vaan just toisin päin. Panosta ensin, niin sitten on lupa odottaa tuloksia.
  Vastaa kommenttiin:
  Pia Saarinen    09:30:40 16.04.2024
  Hienoa tulkintaa korkoa korolle -ilmiöstä! Jokaisen meistä pitäisi tasaisin väliajoin pysähtyä miettimään nykyisiä ja tulevia valintojamme. Aina on hyvä aika panostaa omaan hyvinvointiin. Pienilläkin askelilla voi olla iso merkitys tulevaan.
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    10:50:43 16.04.2024
  Kiitos Pia! Usein panostus omaan hyvinvointiin, on myös panostus ympäristöön ja ympärillä oleviin ihmisiin. Meillä on usein mahdollisuus valita viisaammin. Lisäämällä omaa tietoa ja tietoisuutta voimme kehittyä paremmiksi.
  Vastaa kommenttiin:
  Johanna Huhtariihi    16:12:23 16.04.2024
  Loistava kirjoitus ja olet kyllä paras esimerkki kirjoituksesi opeista! Korkoa korolle ihan kaikessa olisi kyllä yhden kirjan arvoinen otsikko. Käsitteenä tarkoittaa mielestäni sitä, että pitää olla valmis panostamaan ja sitten malttaa myös odottaa sitä korkoa. Tässä ajassa monesti ei malteta odottaa sitä korkoa, vaan hötkyillään. Korkoa korolle voisi tarkoittaa myös sitä, että annetaan hyvän kiertää. Tehdään jotain sellaista, mikä vahvistaa omaa hyvinvointia. Filosofi Frank Martelan sanoin: ?Elämän tarkoitus on tehdä itsestään merkityksellinen muille ihmisille. Näin elämä saa suuremman merkityksen.? Kiitos pohdinnoistasi Tuija ja olen hyvin kiitollinen, että tunnen sinut ja saan oppia aina jotain uutta sinulta!
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    16:25:40 16.04.2024
  Kiitos sanoistasi ja kommenteista Jopo! Sinä olet myös itse oiva esimerkki siitä, kuinka ihminen kasvaa korkoa korolle fyysisesti ja henkisesti. Nykyisessä työssäsi näet elämän todellisen arvon ja haurauden. Ihanaa kun teet sitä sellaisella intohimolla ja toimeliaisuudella. Elämä on korkoa korolle ihmissuhteissakin. Kiitos siitä!
  Vastaa kommenttiin:
  Mare    20:07:13 16.04.2024
  Wau TIR! Kiteytit kaiken upeasti otsikon ensimmäiseen lauseeseen; Koko elämä on korkoa korolle. Ja hienot perustelut elämän eri osa-alueille. Voimaannuttavaa oli myös lukea muiden kommentit ja TIRn vastaukset. Näistä tosiaakin saa energiaa elämään!
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    05:23:23 17.04.2024
  Kiitos Mare:)! Mahtavia ajatuksia ja pohdintoja on tullut lukijoilta klubimme sisältä ja ulkopuolelta myös. Aihe herättelee meitä miettimään pieniä valintojamme päivittäin. Niistä muodostuu elämämme salkku.
  Vastaa kommenttiin:
  LadyD    19:29:39 17.04.2024
  Huippu blogi TIR. Olen samaa mieltä kanssasi ja tämän kysymyksen nosto on meille jokaiselle tärkeä: ?Mihin minulla on tässä elämänvaiheessa varaa ja halua panostaa??
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    11:50:29 18.04.2024
  Kiitos Lady D! Juuri näin. Analysointi eri elämän vaiheessa on paikallaan. Korkoa korolle ilmiö toimii hyvässä ja pahassa. Ei voi elää velaksi loputtomiin, mutta hyvät panostukset päivittäin tuottavat hurjasti:)
  Vastaa kommenttiin:
  Virpi    21:01:26 17.04.2024
  Kiitos hyvästä kiteytyksestä Tuija! Silloin kun elämän varrelle kohdistuu kaikki mahdolliset haasteet, on paras sijoitus ihmissuhteet jossa on molemminpuolinen arvostus ja arjen tekoina vastuulliset valinnat, jotka auttavat pitämään talouden hallussa. Sijoittaminen aineettomiin asioihin kertaantuu molemminpuolisena hyötynä. Avun ei hyvässä verkostossa tarvitse maksaa mitään. Miten voin auttaa lienee yksi rikkaimpia kysymyksiä!
  Vastaa kommenttiin:
  TIR    11:54:54 18.04.2024
  Mainio nosto Virpi! Tärkeintä elämässä ovat ihmissuhteemme. Niitä täytyy ja saa vaalia. Kohtele hyvin kohtaamiasi ihmisiä kun olet matkalla ylös, sillä tapaat ne samat ihmiset kun olet matkalla alas. Ja kaivo kannattaa kaivaa ennen kuin on jano. Molemmat sanonnat pätevät niin ihmissuhteiden hoitamisessa kuin bisneksessäkin.
  Vastaa kommenttiin:
  Kommentoi:

Lue viimeisin
NOP Magazine!
Naisten Oma Pörssijulkaisu

 

Avaa julkaisu AIEMMAT JULKAISUT

Yhteistyössä

 

Naisten oma pörssiklubi jäsenhakemus

Hae jäseneksi täyttämällä ja lähettämällä alla oleva hakemus!

 

Jäseneksi voi hakea sijoittamisesta kiinnostunut naishenkilö. Ehtona kuitenkin on, ettet ole mukana kilpailevassa toiminnassa tai vastaavan muun yhteisön aktiivinen jäsen.

Jäsenhakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Jäsenyys on henkilö- tai yrityskohtainen.

© 2020 – Kaikki oikeudet pidätetään