Blogi

  

 • Osaketappioiden vähennysoikeus laajenee vuonna 2016

  VUODEN 2016 ALUSTA OSAKKEIDEN MYYNTITAPPIOT VOI VÄHENTÄÄ VAIKKAPA OSINGOISTA, KORKOTULOISTA JA SIJOITUSASUNNON VUOKRATULOSTA.

  Tähän asti osaketappiot on voinut vähentää vain osakkeiden myyntivoitoista. Asiaan liittyvä tuloverolain muutos tulee voimaan ensi vuoden alusta. Samalla pääomatulon verokanta nousee 30 000 euroa ylittävältä osalta 33 prosentista 34 prosenttiin. Rajan alle jäävien pääomatulojen verokanta pysyy 30 prosentissa.

  Vähennyksen voi tehdä verovuonna ja sitä seuraavana viitenä vuotena. Muutoin verokohtelu pysyy ennallaan. Lakimuutos pienentää sijoittajan riskiä ja sen tavoitteena on saada ihmiset sijoittamaan pankkitileillä makaavaa rahaa esimerikiksi osakkeisiin. Aiemmin osakkeiden myyntitappiot ovat voineet jäädä vaille käyttöä vuosiksi, jos ei ole syntynyt myyntivoittoa.

  Valtiovarainvaliokunta arvioi, että uudistus laskee pääomatulojen verotuottoa noin 20 miljoonaa euroa vuodessa. Osakesäästäjien keskusliitto arvioi, että 700 000 – 800 000 suomalaista on sijoittanut suoraan osakkeisiin ja lähes miljoona rahastoihin.

  TIEDOT AUTOMAATTISESTI VEROTTAJALLE

  Arvopaperivälittäjät ilmoittavat asiakkaidensa vuonna 2015 tekemät osakekaupat verottajalle 1. helmikuuta 2016 mennessä. Verottaja ottaa myyntivoitot ja -tappiot huomioon veroehdotuksessa. Niiden postittaminen alkaa perinteisesti toukokuun alkupuolella. Verovelvollisen kannattaa aina tarkistaa veroehdotus ja toimittaa mahdollisesti puuttuvat tiedot verottajalle.

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:
 •   Arkisto

Naisten oma pörssiklubi jäsenhakemus

Hae jäseneksi täyttämällä ja lähettämällä alla oleva hakemus!

 

Jäseneksi voi hakea sijoittamisesta kiinnostunut naishenkilö. Ehtona kuitenkin on, ettet ole mukana kilpailevassa toiminnassa tai vastaavan muun yhteisön aktiivinen jäsen.

Jäsenhakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Jäsenyys on henkilö- tai yrityskohtainen.

© 2020 – Kaikki oikeudet pidätetään