Blogi

  

 • Havis Amanda Nuorkauppakamari klubi-vierailulla

  Sain kunnian päästä tutustumaan Naisten Omaan Pörssiklubiin vuoden ensimmäisessä klubi-illassa 15.1.2020 osana yhteistyötä Havis Amandan Nuorkauppakamarin kanssa. Vuoden, ja uuden vuosikymmenen, alku oli loistava ajankohta osallistumiseen. Minulla, kuten varmasti monella muullakin, on tapana asettaa uudelle vuodelle tavoitteita sijoittamiseen ja vaurastumiseen liittyen. Lähdin klubi-iltaan innostuneena, mutta myös hieman jännittyneenä – enhän tuntenut sieltä ketään.
  Iltapäivä oli sateinen ja harmaa, mutta heti Pörssitalon upeisiin puitteisiin astuessani tuli lämmin ja tervetullut olo. Klubin perustaja Marja-Leena Haapanen otti minut hymyillen vastaan ja pääsin seurustelemaan vapaamuotoisesti rennossa ilmapiirissä muiden klubilaisten kanssa ennen siirtymistä ruokasaliin kuuntelemaan Pia Bertlingin markkinavarttia. Tämän jälkeen Elon pääekonomisti Tiina Helenius kertoi kattavasti talouden tilanteesta maailmanlaajuisesti. Puheenvuorossa oli huomioitu sekä kokeneemmat sijoittajat että aloittelijat. Tämä oli oiva aloitus vuoden ensimmäiselle klubi-illalle – kerrata hieman mennyttä ja suunnata katseet tulevaisuuteen. 
  Kattavien tietoiskujen jälkeen vuorossa oli kolmen ruokalajin illallinen sekä keskustelujen ja verkostoitumisen jatkamista pöydissä. Mukana oli naisia monilta eri aloilta ja erilaisilla sijoittajataustoilla, aina aloittelevista sijoittajista konkareihin. Pöydässäni oli mm. asuntosijoittaja, osakesijoittaja sekä rahastosijoittaja. Tämä mahdollisti monipuolisen keskustelun ja ajatusten vaihdon. Keskustelu oli avointa eikä ns. tyhmiä kysymyksiä ollut. Vierustoverini kirjoitti muistiinpanoihinsa vinkkejä niin suositellusta sijoituskirjallisuudesta, kuin hyväksi todetuista rahastoistakin. Keskustelu ei rajoittunut vain sijoittamiseen, vaan juttelimme myös esimerkiksi taiteesta ja matkustelusta.
  Illallisen päätteeksi Marja-Leena esitteli vuoden 2020 tulevien klubi-iltojen sisältöä sekä muuta oheistoimintaa, joka lähtee pitkälti jäsenten toiveista. Mukana oli mm. koulutusta, golfia, yritysvierailuja ja taiteilijoiden työpajoihin tutustumista. Olin jo innolla ilmoittautumassa oheisohjelmaan mukaan, kunnes muistin, että olin vain tutustumiskäynnillä. Kiinnostus heräsi siis vahvasti! 
  Ajattelen, että verkostot ovat nykypäivänä mittaamattoman arvokkaita ja kouluttautuminen maksaa itsensä yleensä moninkertaisesti takaisin. Kuten nuorkauppakamaritoiminnassa, myös Naisten Omaan Pörssiklubiin kuulumalla näitä molempia pääsee edistämään samanhenkisessä seurassa. Molemmissa pääsee tutustumaan ihmisiin eri aloilta ja voi oppia heiltä uutta.
  Kaiken kaikkiaan vierailusta jäi erittäin positiivinen fiilis. Konsepti on hyvin rakennettu ja suosittelenkin klubiin liittymistä naisille, jotka haluavat ottaa oman taloutensa omiin käsiinsä, kehittyä sekä sparrailla ja verkostoitua muiden sijoittamisesta innostuneiden kanssa.
  Jotta tavoitteet eivät jää vain haaveilun tasolle, tulee niiden eteen myös tehdä asioita. Osallistumalla säännöllisesti klubi-iltoihin, pysyy sijoittaminen mielessä ja uskallan väittää, että tällöin myös toimintaa on enemmän. Klubi-iltaa seuraavana aamuna tarkastin sijoitusteni tilanteen, ja jäin pohtimaan edellisen illan oppeja.
  Kiitos Naisten Oma Pörssiklubi ja tietenkin Amandat tästä upeasta kokemuksesta.

  Maija Détry
  Havis Amandan Nuorkauppakamarin jäsen
   

   

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:
 •   Arkisto

Naisten oma pörssiklubi jäsenhakemus

Hae jäseneksi täyttämällä ja lähettämällä alla oleva hakemus!

 

Jäseneksi voi hakea sijoittamisesta kiinnostunut naishenkilö. Ehtona kuitenkin on, ettet ole mukana kilpailevassa toiminnassa tai vastaavan muun yhteisön aktiivinen jäsen.

Jäsenhakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Jäsenyys on henkilö- tai yrityskohtainen.

© 2020 – Kaikki oikeudet pidätetään